Aluat fraged


Este aluatul de baza a multor biscuiti, fursecuri, minitarte si prajiturele.

Ingrediente:

250 g faina 000
125 g unt
125 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
un praf de sare

Preparare:
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si cu untul taiat bucatele ( untul trebuie sa stea la temperatura camerei 20 de minute ). Se freaca untul cu faina, in palme, pana rezulta un fel de aluat nisipos.

Se adauga zaharul pudra si cel vanilat. Amestecam cu mana, punem si cele 2 galbenusuri si framantam un aluat omogen. Invelim bila de aluat in folie de plastic si o dam 30 de minute la frigider.

Scoatem aluatul, il intindem si decupam fel si fel de forme de biscuiti.

Pofta buna!

12 responses to “Aluat fraged

  1. Pingback: Biscuiti chibrituri | Artă și savoare

  2. Pingback: Biscuiti cu aroma de cafea | Artă și savoare

  3. Pingback: Inimioare picante pentru indragostiti | Artă și savoare

  4. Pingback: Scrisori dulci | Artă și savoare

  5. Pingback: Biscuiti cu ciocolata | Artă și savoare

  6. Pingback: Biscuiti cu banane si ciocolata | Artă și savoare

  7. Pingback: Mini tarte cu capsuni | Artă și savoare

  8. Pingback: Biscuiti cu vanilie | Artă și savoare

  9. Pingback: Inimioare cu unt si gem de capsuni | Artă și savoare

  10. Pingback: Inimioare red velvet | Artă și savoare

  11. Pingback: Tarta cu mere | Artă și savoare

  12. Pingback: Biscuiti „Floarea Soarelui” | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s