Pancakes cu dovleac

Este sezonul dovlecilor si a aromei de scortisoara si ghimbir.

Ingrediente:

500 g dovleac crud
o bucatica de ghimbir proaspat
6 oua
un praf de sare
200 g zahar
1 plic praf de copt
450 g faina
400 ml lapte
100 ml ulei
o lingura scortisoara

Preparare:

Dovleacul crud se da pe razatoarea mica sau se macina in robot. Peste pulpa se adauga si ghimbirul ras.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se spumeaza cu zaharul.

Peste ele se adauga pulpa cruda de dovleac.

Se adauga apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt si scortisoara.

Se omogenizeaza totul bine, iar la final adaugam albusuriel spuma si le incorporam cu o spatula.

O tigaie de teflon o incingem bine, o ungem cu ulei, stergem apoi cu uns ervetel uleiul si cu un polonic turnam compozitia de clatite. Coacem clatita pe ambee parti.
Le putems ervi cu crema de branza dulce. Ies cam 20 de bucati.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s