Negresa cu banane

Pentru iubitorii de ciocolata va invit la o praji ciocolatoasa.

Reteta o am de pe blogul Andreei, dar am mai modificat-o in functie de ce mai aveam si eu in casa 🙂

Ingrediente:


Pentru aluat:

2 oua
100 ml apa calduta
300 ml lapte
100 ml ulei
3 banane foarte coapte
2 pliculete de zahar vanilat
200 g zahar
350 g faina
75 g cacao
1/2 lingurita sare
1 plic praf de copt

Pentru glazura:

100 g unt
2 linguri zahar
1 lingura mare cacao
1 lingurita esenta rom

Preparare:

Se amesteca intr-un castron ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de sare, praful de copt, zaharul vanilat si cacua.
In alt castron se zdrobesc bananele cu furculita, se adauga laptele, uleiul, apa si ouale batute.
Se amesteca cele doua compozitii, cu mixerul, pana se omogenizeaza.
Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, se toarna compozitia si se coace cca 40 de minute la foc potrivit. O scoatem, o lasam la racit si apoi o glazuram.
Pentru glazura punem untul si zaharul la topit, adaugam cacaua si lasam sa fiarba pana se incheaga. Punem si esenta de rom si turnam totul peste praji. Lasam glazura sa se intareasca si portionam prajitura.

Pofta buna!

Anunțuri

8 responses to “Negresa cu banane

  1. Unde este reteta??

  2. Mersi frumos!!

  3. cam pt ce dimensiune a tavii ajunge compozitia?

  4. daca ai reusit sa faci glazura cu doar 2 linguri de zahar esti tare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s