Placinta cu branza sarata

Foarte, foarte bune!

O reteta luata de aici. Foarte, foarte buna, o recomand.

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 gr faina alba
300 ml lapte caldut
1 ou
25 gr drojdie de bere proaspata
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar

Pentru umplutura:

200 gr cas (de oaie)
2 linguri smantana/iaurt gras
ulei pentru uns

Preparare:

Se face maiaua: se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Se asa 15 minute la dospit.
Faina se amesteca cu praful de sare, cu oul si cu maiaua. Se framanta bine, un aluat omogen.
Se lasa 30-60 minute la dospit intr-un loc caldut.
Intre timp se rade casul, se amesteca cu iaurtul si se omogenizeaza bine.

Aluatul se imparte in 12 bucati, care se intins cu merdeneaua. Pe 6 bucati se pune umplutura si apoi se acopera cu restul ( 6 ) bucatilor. Fiecare placinta se tapeteaza cu degetele bine pe margine, astfel incat aluatul sa ramana lipit. Se ung pe partea de sus cu ulei.


Se incinge o tigaie de teflon bine bine. Se pun rand pe rand placintele cu partea unsa in jos. Se lasa focul la moale, se verifica placinta si apoi dupa cca 2 minute se intoarce pe partea cealalta. A nu se uita sa se unga si acea parte cu ulei.


Pofta buna!

2 responses to “Placinta cu branza sarata

  1. super acum oincerc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s