Prajitura cu mac si prune

Aspectuoasa si tare buna la gust. Totodata ii zic La multi ani si mamei mele care face astazi 54 de anisori!

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g unt/margarina
3 oua
200 g zahar
350 g faina
1 plic praf de copt


Pentru umplutura:

500 ml lapte
400 g mac macinat
100 g faina
1 lingurita scortisoara
2 pliculete zahar vanilat
200 g zahar
18 prune


Pentru grilaj:

100 g unt/margarina
1 ou
200 g faina
50 g zahar

Preparare:

Se face mai intai aluatul pentru grilaj. Se amesteca untul la temperatura camerei cu oul, zaharul si faina. Se obtine un aluat omogen, usor elastic. Se infasoara in folie si se da la frigider pentru 30 de minute.

Macul se amesteca cu zaharul, zaharul vaniat, scortisoara si laptele. Se pune pe foc sa fiarba 2-3 minute. Se adauga faina si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Se lasa totul la fiert pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pentru aluat se amesteca la fel toate ingredientele astfel incat sa rezulte un aluat omogen si nu foarte elastic.

O tava dreptunghiulara se tapeteaza cu hartie de copt. Pe fund se intinde aluatul, se pune crema de mac, se adauga prunele taiate in doua si apoi se pune grilajul.

Se coace prajitura la foc potrivit pentru cca 45 de minute. Se lasa la rcait si apoi se taie.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s