Taitei de casa

O reteta putin diferita pentru taiteii facuti in casa, taitei sau alte forme.

Ingrediente:

200 g faina
un praf de sare
1 ou
40 g unt
apa

Preparare:

Faina cu praful de sare se amesteca si se adauga apa atat cat e nevoie pentru a obtine un aluat omogen. Lasam coca sa stea 30 de minute.
Adaugam apoi untul, bucatica cu bucatica si framantam bine pana se incorporeaza. Adaugam si oul si procedam la fel. Daca mai este nevoie adaugam putina faina. Aluatul nu trebuie sa fie tare ci moale, usor pufos.
Se lasa aluatul in prepaus 15 minute.
Se intinde apoi o foaie subtire din care se taie patrate. Acestea se intind putn in mana, de capete si apoi se lipesc cu putina apa aplicata pe o margine.
Le punem in apa cu sare sau direct in supa si le fierbem 15-20 de minute.

Pofta buna!

One response to “Taitei de casa

  1. Pingback: Supa cu coltunasi | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s