Pampuste

Gogosele bucovinene


Ingrediente:

500 g faina
8 cartofi potriviti
30 g drojdie de bere proaspata
o lingurita de zahar
un praf de sare
apa calduta
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru pudrat

Preparare:

Pentru inceput se pun cartofii la fiert, in coaja.
Intre timp se face maiaua. Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul. Se lasa la crescut 15 minute.
Cartofii se curata de coaja cat sunt fierbinti, se paseaza ca pentru cartofi piure si apoi se amesteca cu faina, praful de sare, maiaua si apa calduta cat cuprinde. TRebuie sa rezulte un aluat omogen, dar usor lipicios. Se lasa la crescut 30 de minute.

Masa de lucru se presara cu faina se intinde aluatul ( maxim 2 cm ), se decupeaza rotunduri cu un pahar si se prajesc in uleiul foarte incins, la foc iute.

Este foarte important ca aluatul sa nu fie imbacsit de faina ( tindem sa punem mai multa faina deoarece e un aluat lipicios) deoarece nu vor mai creste, nu se vor mai umfla gogosile si vor ramane crude la prajit. DE asemenea tot din acest motiv trebuie sa intindem aluatul subtire. In momentul cand le punem la prajit in uleiul incins, pampustele se umfla, cresc si raman goale pe dinauntru. Daca aluatul e prea gros sau prea multa faina nu se mai umfla si raman crude.
Scoatem pampustee pe hartie absorbanta si apoi le pudram.


Pofta buna!

Reclame

2 responses to “Pampuste

  1. in viata mea n-am auzit de pampuste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s