Gulas cu carne de porc

O adaptare a clasicului gulas unguresc.

Ingrediente:

700 g carne de porc
4 cepe mari
4 catei de usturoi
2 ardei capia
un ardei gras
ulei
sare
un praf de chilli
2 cubulete knorr cu gust de vita
1 morcov
1 radacina de patrunjel
2 linguri pasta de tomate
1 lingura de boia dulce
1 lingurita seminte de chimen
apa
2-3 linguri de smantana

Preparare:

Se incinge o tigaie wok, se pune ulei si apoi se caleste carnea de porc taiata cubulete. Se scoate carnea si se tine calda intr-un vas.
In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga si usturoiul maruntit. Cand acestea s-au calit se adauga ardeii taiati cubulete si morcovul si patrunjelul dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Se calesc bine legumele, se adauga si apa si se lasa sa fiarba pana scade apa.
In acest moment adaugam carnea, boia, chimen, sar, cubuletele knorr, un praf de chilli, pasta de tomate si inca o cana de apa. Focul se da la mic, oala se acopera si se lasa la fiert. Cand totul s-a transformat intr-un sos si carnea s-a fiert, adaugam smantana, omogenizam bine si stingem focul.
Gulasul se poate manca cu piure sau cu paine.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s