Tarta aromata cu mere

Numai buna o astfel de tarta intr-o zi frumoasa de toamna.


Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina alba
un plic praf de copt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
un praf de sare
2 oua
200 ml frisca lichida
apa rece

Pentru umplutura:

1 kg mere rosii si parfumate de toamna
zahar
scortisoara
gris
o lingura, doua de zeama de lamaie

Preparare:

Intr-un castron pui faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Adaugi ouae, frisca si apa rece, putin cate putin. Se framanta un aluat omogen, usor lipicios. Se da la frigider pentru 30 de minute.
Merele se curata de cotor, se spala bine si se taie cubulete. Intr-un vas se pun pe foc impreuna cu zaharul si se lasa la calit pana scade zeama. Se adauga scortisoara, se stinge focul si se stropeste cu zeama de lamaie. Se lasa la racit.

O tava de tarta se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Jumatate din aluat se intinde si se captuseste tava, inclusiv pe margini, pana sus de tot. Pe fund se pune gris si apoi compozitia de mere.

Cealalta jumatate de aluat se intinde, se taie fasii si se face grilajul.

Se da tarta la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 30 de minute. Se lasa la racorit si apoi se scoate din tava.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s