Tort festiv

La multi ani sanatosi bunicului meu care face astazi 78 de ani!

Ingrediente:

Pentru pandispan:

10 oua
10 linguri de zahar
2 linguri pline de cacao
8 linguri pline de faina

Pentru blatul de nuca:

10 albusuri
10 linguri de zahar
300 g nuca macinata
2 linguri pline de faina

Pentru crema:

10 galbenusuri
10 linguri de zahar
6 linguri de faina
600 ml lapte
1 esenta de vanilie
200 g unt
3 banane

Pentru sirop:

apa
zahar
esenta de rom

Plus:

frisca lichida pentru ornat
coloranti wilton
litere de ciocolata

Preparare:

Pentru pandispan se folosesc oua proaspete. Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga rand pe rand zaharul si se omogenizeaza. Apoi adaugam galbenusurile, iar la final cacaua si faina.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 28 cm diametru, unsa cu ulei si tapetat cu faina. O coacem la 180-200 de grade cca 40 de minute.

Pentru bezeaua de nuci batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si omogenizam pana obtinem o bezea. Adaugam nuca si faina. Turnam compozitia in aceeasi tava rotunda tapetata cu hartie de copt si coacem blatul pentru cca 30 de minute la 200 de grade.

Lasam blaturile la racit si apoi le taiem in doua.

Intre timp facem crema, budinca de vanilie. Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam esenta de vanilie, faina, laptele fierbinte si punem totul pe baie de aburi. Cand compozitia s-a legat si s-a ingrosat o luam de pe foc si o lasam la racit. Apoi adaugam untul spumat si bananele pisate cu furculita.

Facem si siropul din apa, zahar si esenta de rom, lasam totul la fiert pan ase leag asi apoi dam la racorit.

Pentru asamblare ne folosim de tava rotunda, punem o folie de plastic si apoi punem un blat de nuca, 1/3 crema, pandispan de cacao insiropat, 1/3 din crema, blat de nuca, 1/3 din crema si ultimul padispanul de cacao insiropat. Dam l afrigider peste noapte.

A doua zi rasturnam tortul pe un platou, il imbracam in frisca si-l ornam.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s