Turte coapte pe plita



Foarte bune.


Ingrediente:

1 kg faina alba
25 g drojdie de bere proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita de zahar
putin lapte proaspat ( 100 ml )
apa cat cuprinde


Preparare:

Se face maiaua. Se dizolva drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul. Se lasa la crescut. Bunica face aceasta etapa chiar in vasul in care a cernut faina. Face o gaura la mijloc, pune drojdia, zaharul si laptele, amesteca totul bine incorporand si putina faina de pe margini, apoi lasa totul in repaus 15-30 de minute.

Se trece apoi la framantat adaugand apa calduta atat cat cuprinde. Nu uita sa pui si putina sare in aluat, nu vrei turte nesarate 🙂
Se framanta aluatul foarte bine, pana cand  nu se mai prinde de mana.
Se lasa o ora la dospit, la loc caldut, acoperit cu un servet curat.
Apoi se imparte aluatul in mai multe mingiute, care se intind cu merdeneaua pe masa de lucru usor infainata.

Se lasa turtele crude 5 minute pe masa de lucru la crescut, apoi se coc pe plita pe ambele parti.

 

Pofta buna!

7 responses to “Turte coapte pe plita

  1. esti o martira – cum ai putut sta langa plita pe caldura asta?

  2. aha, atunci bunica ta e martira 🙂

  3. ce bunatate cu branza:P sau cu usturiu:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s