Negresa ca la bunica

Bunica ne-o prepara adesea, iar in svabeste ii spunea Neguș.

 

Ingrediente:

 

6 oua marime medie

150 g unt 80% grasime

300 g zahar tos

150 g faina alba 000

5 linguri de lapte

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

zahar pudra pentru decor

 

Preparare:

 

Se spumeaza bine untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana cand devine pufos, iar zaharul a inceput sa se dizolve.

Se adauga apoi rand pe rand galbenusurile si se omogenizeaza bine. Si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel ca untul, pentru a nu se taia compozitia.

Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si un praf de sare. Turnam ingredientele uscate peste compozitia de unt si galbenusuri si omogenizam bine cu mixerul la viteza mica.(Cand pregateam aceasta prajitura impreuna cu bunica, intotdeauna ma punea sa lucrez aluatul cu lingura de lemn)

Adaugam si laptele pentru ca aluatul sa capete o consistenta mai fluida, iar la final incorporam albusurile batute spuma.

Intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie, turnam compozitia si o coacem la 180-200 de grade pana la proba cu scobitoarea. Tava sa aiba marimea de 25 X 35 cm.

Lasam prajitura la racorit, o taiem romburi cat inca este calduta, apoi tabalim fiecare bucatica prin zahar pudra.

Stiu ca sunt lenesa atunci cand vine vorba despre scris retete si explicat pe indelete. Asa ca, va las un link catre pagina JimboBlog unde am explicat mai in detaliu care este treaba cu acest preparat:

Neguș

 

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s