Bureti


Una din mancarurile mele preferate.


Ingrediente:

bureti pastrati in sare
ulei
o ceapa
o lingura de faina
apa


Plus:

mamaliga
sos de usturoi

Preparare:

Acest tip de bureti sunt specifici zonei Moldovei. Se aduna din paduri, se curaa, se oparasc si apoi se pastreaza in borcane presarati cu sare, pentru la iarna.
Buretii pastrati in sare se pun de cu seara la desarat in apa rece.
A doua zi se scurge apa si se clatesc in vreo 2 ape. Se pun la fiert intr-o oal acu apa pentru cca 10 minute.
Intre timp se incinge uleiul, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga o lingura de faina, se stinge cu apa in care au fiert ciupercile, si apoi se pun buretii. Se mai completeaza cu apa si se lasa la fiert pana apa scade, ciupercile sunt fierte si se face un pic de sos.
SE servesc cu mamaliga si sos de usturoi. Sunt excelenti.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s