Iaurt

Foarte bun si racoritor pe o vreme ca asta.


Ingrediente:

smantana
lapte


Preparare:

Lapte proaspat de vaca, nu de la magazin, se pune la fiert. Apoi se lasa la racorit.
In borcane mai mici sau mai mari, bine spalate, se pune cate o lingurita sau lingura ( depinde de marime ) de smantana proaspata. DE preferat ca smantana sa fie tot in casa facuta, daca nu, merge si cu cea din magazin.
SE toarna laptele caldut peste smantana, se amesteca cu o lingura si se scopera borcanele cu o panza, o hartie ( ca sa nu cad animic in ele ) si se dau la loc ferit, la un loc caldut. SE invelesc de jur imprejur cu un prososp si se asteapta 🙂
Vara se prinde laptele chiar de seaa pana dimineata. Iarna ii trebuie 1-2 zile.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s