Tiramisu

Nu mai are nevoie de descriere, caci toata lumea il stie. E delicios!
La multi ani Robert pentru priomul anisor!

Ingrediente:

2 pachete de piscoturi – 800 gr
8 galbenusuri
750 g mascarpone
500 ml frisca lichida
2 pliculete zahar vanilat
200 g zahar pudra
1 fiola esenta de rom
1 pliculet de cappucino
50 ml lapte
5 lingurite de ness
5 lingurite zahar pudra
cacao pentru pudrat
1 l de cafea


Preparare:

Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se albesc si-si dubleaza volumul.
Adaugam esenta de rom, cappucino si laptele. Omogenizam bine si punem totul pe baie de aburi si mixam vreo 10 minute. Lasam la racit complet.
Intre timp batem branza mascarpone bine. Batem si frisca lichida.
Intr-un castronel mic amestecam cele 5 linguri de zahar pudra cu mess-ul si 5 linguri din frisca batuta. Amestecam bine.
Peste branza mascarpone adaugam ouale, mixam bine, adaugam frisca batuta si apoi compozitia de ness cu zahar si frisca. Omogenizam bine cu mixerul.
Cafeaua o preparam dinainte si o lasam la racit.
Din aceasta compozitie facem 2 tavi de tiramisu.
Se inmoaie piscoturile in cafea, se pune un rand pe o tava, apoi crema, piscoturi crema si apoi caao. SE da la frigider si se serveste a doua zi.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s