Tort egiptean

La multi ani mie! 😀


Ingrediente:


Pentru un blat ( se fac 3 ):

3 albusuri
3 linguri de zahar
1 lingura de faina
60 g nuca macinata

Pentru crema 1:

9 galbenusuri
9 linguri de zahar
4 linguri de faina
500 ml lapte
200 g unt
1 esenta de vanilie


Pentru crema 2:

400 ml frisca lichida
200 g zahar
180 g nuci intregi

Plus:

250 ml frisca lichida
o ciocolata amara Primola

Preparare:

Se fac trei blaturi in felul urmator. Se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt gata se adauga zaharul si se bat bine pana se topeste zaharul. Se adauga nuca macinata si faina. Se omogenizeaza.
O tava rotunda cu pereti detasabili se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, se intinde aluatul si se coace cca 10-15 minute la 180-200 de grade.
Se coc blaturile pe rand si se lasa la racit.

Pentru prim acrema se freaca galbenusurile cu zaharul, cu esenta de vanilie, se pune faina, apoi laptele fierbinte.
Totul se pune pe baie de aburi pana rezulta o budinca groasa, omogena. Se lasa la racit si apoi se amesteca bine cu untul spumat.

Pentru crema doi se pune zaharul la caramelizat, se adauga apoi si nuca si totul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit complet si abia apoi se sfarama pana rezulta un praf. Acest praf se amesteca cu frisca batuta bine.

Forma de tort in care am copt si blaturile se tapeteaza cu folie de plastic, se pune un blat, crema 1, crema 2, blat, crema 1 si iarasi crema 2 si blatul 3. Se da la frigider pana a doua zi.

A doua zi se imbraca in frisca si se decoreaza cu ciocolata rasa.


Pofta buna!

Reclame

5 responses to “Tort egiptean

  1. La multi ani, Samsy, sanatoasa si fericita!

  2. Tortul asta e un deliciu, la multi ani sanatosi!

  3. Pingback: Tort cu flori | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s