Tort aniversar

Astazi nasii nostri implinesc 22 de ani de casnicie. La multi ani fericiti si plini de iubire!

Ingrediente:

Pentru blat:

compozitia de la Tort Scufita Rosie ( la dublu )

Pentru crema:

1 kg branza dulce de vaci
zahar
coaja de la o lamaie
500 ml frisca din smantana


Pentru sirop:

apa
zahar
esenta rom
zeama de la visine

Plus:

visine puse in casa pentru prajituri
pasta de zahar

Preparare:

Se face blatul, se lasa la racit, se tine la frigider peste noapte. A doua zi se taie in doua si se insiropeaza.
Pentru crema amestecam branza cu zahar, lamaie si frisca batuta bine. Pastram putin pentru acoperit tortul.
Pentru sirop punem la fiert apa cu zahar, apoi adaugam zeama de la visine si la final ametecam si o fiola de esenta de rom.
In form ade tort punem primul blat insiropat, jumatate din crema, visine, crema, blatul 2 insiropat. Dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi il rasturnam pe un platou, il imbracam in branza, zahar si il ornam.


Pofta buna!

Lasă un comentariu