Tort Disco

La multi ani sarbatoritului dansator!

Ingrediente:

Pentru blat:

10 oua
200 g zahar
60 g unt
280 g faina
20 g cacao
1 plic praf de copt

Pentru crema:

500 g branza dulce de vaci
500 ml frisca lichida
coaja de la o lamaiae
zahar dupa gust
250 g afine
250 g zmeura

Pentru sirop:

apa
zahar
esenta de rom

Plus:


pasta de zahar

Preparare:

Ouale se spumeaza cu zaharul pe bain-marie. Cand s-au umflat bine si si-au marit volumul f mult se adauga untul topit, apoi cacaua, faina si praful de copt. SE da totul la cuptor, se coace la foc potrivit, cand e gata se lasa la racit si apoi se taie in doua.
Tot in tava in care s-a copt blatul, se pune primul blat, se insiropeaza ( siropul se face din apa zahhar si esenta de rom puse la fiert ) cu siropul caldut. Apoi se pune jumatate din crema de branza ( se amesteca branza cu zaharul cu coaj ade lamaie si frisca batuta bine ), se pun deasupra afinele. Apoi se pune o foaie de pandispan de vanilie, crema de branza, zmeura, blatul 2 insiropat si se da la frigider peste noapte.

Se pregateste si „tavita” pe care va sta tortul.

Se decupeaza si oamenii dansatori din pasta de zahar.

A doua zi se rastoarna tortul pe un platou se imbraca in crema si apoi in pasta de zahar.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s