Clafoutis cu cirese

E ca o clatita uriasa, dar la cuptor 🙂

Ingrediente:

500 g cirese
200 g faina neagra
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
2 oua
200 g smantana
250 ml lapte
100 g unt topit

Preparare:

Se spumeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie, smantana, untul topit, laptele si faina. Se omogenizeaza totul. Trebuie sa rezulte un aluat mai gros ca pentru clatite.
Ciresele se curata de samburi si se pun intr-un vas rotund de yena, tapetat cu hartie de copt. Deasupra se toarna aluatul si totul se da la cuptorul preincalzit pentru o ora.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s