Pasta de mei

In loc de fasole e bun si meiul 🙂


Igrediente:

250 g mei
sare
piper
ulei
2 cepe mari
2-3 morcovi
boia
3 catei de usturoi


Preparare:

Meiul se prajeste putin ( 3-4 minute ) intr-o tigaie teflonata, fara ulei. Se pune apoi intr-un vas, se adauga apa si se lasa 30 de minute la umflat.
Intre timp punem morcovul la fiert.
Dupa cele 30 de minute schimbam apa, adaugam si morcovii pe jumatate fierti, ceapa tocata si dam totul la fiert. Lasam sa fiarba pana scade apa sau daca se prinde meiul de fund si apa e prea multa il strecuram.
Blenduim totul bine, adaugam sare, piper, boia si ulei dupa gust. La final adaugam si vreo 3 catei de usturoi pisati.

Pofta buna!

4 responses to “Pasta de mei

  1. buna…. peste mei se pune aa rece sau fierbinte? atunci cand il lasi la umflat? ms

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s