Prajitura cu piersici

O praji buna, buna, racoroasa, cu blat umed si crusta crocanta.

Ingrediente:

Pentru blat:

250 g faina
120 g unt
3 oua
un praf de sare
100 g zahar
50 g zahar brun
200 g smantana
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de migdale


Pentru crusta:

110 g zahar brun
100 g faina neagra
scortisoara
ienibahar
nucsoara
50 g miez de nuca macinata
100 g unt

Plus:

un borcan mare de piersici


Preparare:

Untul la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul si zaharul brun. Se adauga praful de sare si esentele. Adaugam apoi ouale pe rand, incorporand bine dupa fiecare ou. Adaugam smantana, faina si praful de copt. Aluatul trebuie sa fie mai tare, mai vascos.
Ungem o tava rotunda, diametru 22 cm, cu ulei, o tapetam cu faina si turnam aluatul. Deasupra punem feliile de piersici scurse.
Pentru crusta amestecam toate ingredientele cu mana si punem firimiturile deasupra piersicilor.
Coacem prajitura timp de o ora la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s