Inghetata de menta cu ciocolata amara

Numai buna pe caldura.


Ingrediente:

250 ml lapte
150 g zahar
500 ml frisca lichida
40 g frunze de menta
4 galbenusuri
100 g ciocolata amara
colorant verde

Preparare:

Se amesteca laptele cu zaharul si 250 ml frisca lichida. Frunzele de menta se spala si se adauga in lapte. Se pun pe foc si se lasa pana se infierbanta compozitia, fara sa fiarba.

Se stinge focul si se lasa totul acoperit jumatate de ora. Se scot frunzele de menta si se storc bine.
Galbenusurile se mixeaza bine, se adauga laptele si apoi se pune la bain-marie pana se ingroasa compozitia. SE lasa la racit complet.
Frisca ramasa se spumeaza bine, se adauga compozitia de oua si lapte, se adauga colorantul verde si apoi ciocolata rasa.

SE pune totul intr-un castronel, se inchide si se pastreaza la congelator.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s