Tort laptop 3

La multi ani sarbatoritului!


Ingrediente:

Pentru blat:

reteta de la Tort de capsuni cu rabarbura ( cu 10 oua )

Pentru mousse de fructe de padure:

600g fructe de padure
6 linguri zahar
500 ml frisca
un plic de gelatina hidratata

Pentru mousse de ciocolata:

5 galbenusuri
200 g zahar
2-3 linguri faina
3 ciocolati primola de lapte
500 ml lapte
500 ml frisca lichida

Pentru sirop:

apa
zahar
esenta rom

Plus:

pasta de zahar

Preparare:

Blatul se lasa la racit, se taie in 3 si se insiropeaza.
Pentru mousse-ul de fructe se paseaza fructele putin cu blenderul si se amesteca cu zaharul, apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote. Am dat la rece. Gelatina se topeste si se adauga fructelor. Cand s-a racit se amesteca cu frisca batua bine.
Pentru mousse de cioco se spumeaza zaharul cu galbenusurile, se adauga faina, laptele fierbinte si se pune pe bain-marie pana se ingroasa. Se adauga ciocolata, se lasa a topit si omogenizat si apoi la rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.

Intr-o forma se pune un blat, mousse de fructe, blat, mousse de cioco, blat si se da la frigider peste noapte. A doua zi se imbraca in mousse si se orneaza cu pasta de zahar.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s