Tarta cu dovlecei

O tarta de vara cu dovlecei si iaurt.

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina 650
20 g drojdie de bere proaspata
o lingura de zahar
sare
200 ml lapte
ulei de masline


Pentru umplutura:

3 dovlecei mici
300 g iaurt gras/smantana
4 oua
sare
piper
1 legatura de patrunjel verde
1 ceapa
2 catei de usturoi

Preparare:

Se face mai intai o maia. Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul cu laptele caldut. Se lasa la crescut.
Faina se amesteca cu sarea, cu maiaua si uleiul de masline. Se framanta bine si se lasa 30 de minute la dospit.
Dovleceii se taie cubulete, se sareaza si cand lasa apa se arunca si se amesteca cu ceapa si usturoiul tocate marunt.
Ouale se bat cu iaurtul cu sare si piper si patrunjelul verde.
O tava rotunda de 24 cm diametru se unge cu ulei, se tapeteaza cu aluat ( si pe pereti ), se toarna dovleceii si apoi ouale. Se coace totul cca o ora. Se lasa la racit si apoi se taie felii.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s