Inghetata cu capsuni

O inghetata facuta in casa, foarte buna si racoroasa.

Ingrediente:

4 galbenusuri
200 g zahar
400 ml lapte
2 linguri faina
300 ml frisca lichida
500 g capsuni
100 g zahar
50 ml apa


Preparare:

Capsunii cu zaharul ( 100 g ) si cu apa se pun la fiert la foc mic. Se amesteca din cand in cand. Se lasa pana copmpozitia scade, se incheaga si arata ca o dulceata. Se lasa la racit.
Ouale se spumeaza cu 200 g zahar. Daca doriti se poate adauga si esenta de vanilie. Se adauga faina si laptele fierbinte. Totul se pune la bain-marie la fiert. Se lasa pana compozitia se leaga. Se lasa la racit.
Frisca se spumeaza se amesteca cu budinca de vanilie si apoi cu capsunii.
O tava se tapeteaza cu folie alimentara, se toarna inghetata si se da la frigider peste noapte.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s