Tort Pocoyo



La multi ani Lucian!

Ingrediente:

Blat:

Scufita Rosie

Pentru sirop:

apa
zahar
esenta de rom

Pentru jeleul de capsuni:

500 g capsuni
1 plic granule gelatina Dr. Oetker
zahar dupa gust

Pentru mousse:

5 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri faina
500 ml lapte
500 ml frisca lichida
2 ciocolati jumate, amare


Plus:


pasta de zahar

Preparare:

Blatul se coace intr-o forma rotunda cu diametru e 22. SE lasa la rcait, se taie in 2 si se insiropeaza.

Pentru jeleu se blenduiesc capsunii bine, se adauga zaharul si gelatina hidratata si topita pe bain-marie.

Pentru mousse se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele fierbinte si se pune totul pe bain-marie la legat. SE adauga ciocolata si se omogenizeaza bine. Se lasa la racit si apoi se adauga frisca batuta.

In forma de tort se pune un blat insiropat, jeleul de capsuni si se da la frigider pana se intareste.

Se adauga apoi mousse-ul si blatul 2 insiropat putin. SE lasa peste noapte la frigider.
A doua zi se rastoarna si se imbraca in mousse si se decoreaza cu zahar.

Si video pentru Pocoyo:

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s