Tort botez

Primul meu tort de botez, diametru 45 cm si peste 10 kg.


Ingrediente:

Pentru blaturi, unul de vanilie si unul de cacao:

10 oua
250 g zahar
100 g unt
300 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt

10 oua
250 g zahar
100 g unt
305 g faina
1 plic zahar vanilat bourbon
1 plic praf de copt

Pentru sirop:

apa
zahar
esenta de rom


Pentru crema de branza:

2, 5 kg de branza dulce de vaci
coaja de la 2 lamai
zahar
1 l frisca
1 kg capsuni

Pentru mousse de capsuni:

1,5 kg capsuni
1 l frisca
1 plic foi gelatina Dr. Oetker
zahar dupa gust

Plus:

2 pachete de unt
foi de pandispan de vanilie
pasta de zahar

Preparare:

Pentru blaturi se bat ouale spuma cu zaharul pe bain-marie. Se ia de pe foc, se adauga untul, faina, cacaua/zaharul vanilat si praful de copt. Se coc blaturie, se lasa la racit si apoi se insiropeaza.
Pentru sirop se pune la fiert apa, zahar si cand se leaga se adauga esenta de rom si se stinge focul.
Pentru crema de branza se amesteca branza cu zaharul cu lamaia si cu frisca batuta, apoi cu capsunile taiate bucatele.
Pentru mousse-ul de capsuni se blenduiesc bine capsunile, se adauga zahar dupa gust si se pune totul la foc sa dea un clocot-doua. Se adauga gelatina hidratata bine. Cand s-a racit jeleul dar e inca lichid se adauga peste frisca batuta sis e omogenizeaza bine.
SE pune un blat de cacao, crema de branza, mousse-ul si blatul 2. Se da peste noapte l afrigider.
A doua zi se imbraca in unt si apoi in zahar.



Plus un video pentru ingeras:

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s