Painici cu faina de secara, rozmarin si busuioc



Niste painici foarte bune, hranitoare si care merg si pe post de chifla.



Ingrediente:

500 g faina de secara
500 g faina alba
1 cub 42 grame de drojdie
2 lingurite de sare
1 lingurita zahar
300-400 ml sana
rozmarin verde
busuioc verde
ulei de masline
apa

Preparare:

Se face o maia din drojdia dizolvata in apa calduta impreuna cu zaharul. Se lasa la crescut 15 minute.
Faina de secara se cerne si se amesteca cu faina alba. Se aduga sarea, sana, maiaua si la nevoie apa si ulei de masline. Se framanta un aluat omogen care se lasa la dospit in loc cald, pt o ora.

Dupa ce a crescut aluatul se framanta bine cu ulei si mirodenii.

Se modeleaza 16 painici care se pun in tava, se ung cu uleii si se lasa 15 minute la dospit.

s

Peinicile se coc cam 20 de minute in cuptorul preincalzit.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s