Tort casuta

La multi ani sarbatoritului zilei!

Ingrediente:


Pentru blaturi:

Am facut 2 blaturi de la reteta Milch Schnitte

Pentru mousse:

500 ml lapte
500 ml frisca
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lingura de faina
3 ciocolati amare Primola


Pentru sirop:

zeama de la visine
apa
zahar
esenta rom

Plus:

2 compoturi visine
pasta de zahar
1 foaie napolitana

Preparare:

Se coc blaturile, se lasa la racit, se taie in 2 pe verticala si apoi pe orizontala, vor rezulta astfel 8 blaturi.
Pentru sirop se amesteca ingredientele, se lasa la fiert si a final se pune esenta.
Pentru mousse se freaca galbenusurile cu zaharul, faina, se adauga laptele fierbinte, se pune la bain-marie, cand se ingroasa se adauga ciocolata. Se lasa budinca la racit si se amesteca cu frisca batuta.
Se cladeste casuta din 6 foi insiropate: foaie, mousse, visine, foaie etc. Se da la frigider peste noapte. A doua zi se imbraca in mousse si se decoreaza cu fondant.
Pentru acoperis cele 2 blaturi ramase se suprapun se mai taie inca o data in 2 rezulta 4 foi care se ung cu mousse si apoi se taie oblic astfel se obtine acoperisul. Se imbraca in mousse si se da l a frigider.
Iar pentru tigla se ung foi de napolitana cu mousse si se decoreaza cu fondant.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s