Tort cu ciocolata


Un tort ciocolatos pentru o soacra 🙂

Ingrediente:

Pentru foi:

10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina

Pentru budinca de ciocolata:

5 galbenusuri
200 g zahar
1 lingura de faina
3 ciocoati amare Primola
500 ml lapte


Pentru glazura:

200 ml frisca lichida
2 ciocolati amare Primola

Plus:

decoruri din pasta de zahar

Preparare:

Se fac 5 foi, fiecare din cate 2 albusuri batute cu un praf de sare, se adauga 2 linguri de zahar, 2 galbenusuri si apoi 2 linguri cu varf de faina. Se unge cu ulei o tava rotunda de 22 cm diametru, se tapeteaza cu faina, se toarna aluatul si se coace. Se lasa la racit.
Pentru budinca se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele fierbinte si se pune totul pe bain-marie. Cand se leaga se adauga ciocolata, se omogenizeaza si se lasa la racit.
Pe un platou se pune o foaie, budinca si tot asa pana terminam foile si imbracam tortul intr-un strat subtire de budinca. Lasam peste noapte la frigider.
A doua zi punem frisca si ciocolata pe bain-marie de topit. Glazuram tortul si-l decoram.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s