Tort Teren de tenis

Un tort pentr Olimpia Tenis Club. Ii puteti gasi si pe facebook aici.

Plus puteti sa vedeti poza cu tortuletul si in articolul cu pregatirile Olimpa Tenis Club pentru turneul Gold.

Ingrediente:

Pentru blat:

7 oua
200 g zahar
60 g unt
2 lingurite praf de copt
50 g cacao
200 g faina

Pentru mousse:

3 ciocolati amare Primola
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lingura faina
500 ml lapte
500 ml frisca lichida

Pentru sirop:

zeama de la compotul de visine
apa
zahar
esenta de rom

Plus:

visine din compot
pasta de zahar

Preparare:

Ouale cu zaharul se spumeaza pe bain marie. Se adauga untul topit, apoi faina, caaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se coace intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, cam 20 de minute. Se scoate din tava, se lasa la racit, se taie in doua.
Siropul se face punand la fiert zeama din compot putina apa si zahar. La final se adauga esenta de rom. Se lasa la racit si cand siropul e doar caldut se insiropeaza cele 2 blaturi.
Pentru mousse procedam in felul urmator. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul, se adauga faina, laptele si se pune la bain marie pana se incheaga. Se adauga si cicolata si se amesteca pana se omogenizeaza totul.
Budinca se lasa la racit si apoi se amesteca cu frisca batuta.
Se monteaza tortul: un blat insiropat, mousse, visine, mousse si blatul 2 insiropat. Se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se imbraca in mousse si pasta de zahar

Pofta buna!

2 responses to “Tort Teren de tenis

  1. Wow, super reusit! Sigur e si gustos. 🙂 Fur si eu o felie virtuala 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s