Tort cu capsuni si rabarbura

Un tort aspectuos, dulce-acrisor si pe deasupra si de sezon.
Astazi facem eu si sotul meu 10 ani de cand ne cunoastem, deci e un tort aniversar!


Ingrediente:

Pentru blat:

60 g unt
7 oua
200 g zahar
200 g faina
2 lingurite praf de copt
50 g cacao

Pentru compozitia de fructe:

300 g rabarbura
500 g capsuni
100 g zahar
3 linguri de amidon
cam 400 ml apa
3 foi gelatina


Plus:

frisca 500 ml
putin colorant rosu, Wilton


Pentru sirop:

apa
zahar
esenta de rom

Preparare:

Cuptorul se incinge la 190 de grade.

SE topeste untul si se lasa putin la racorit.
Ouale impreun acu zaharul se bat la bain-marie pana se spumeaza fff bine. Le luam de foc le mai spumam pana se mai racesc, adaugam untul topit, faina, cacaua si praful de copt. Se tapeteaza o forma rotunda cu dametrul de 26, cu ulei si faina, se toarna compozitia si se coace cam 40 de minute la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa la racit si se taie in 3.

Intre timp se curata si se feliaza capsunii.

Se pune apa impreuna cu zaharul la fiert, se adauga amidonul dizolvat in apa, apoi rabarbura taiata bucatele. Se lasa totul la fiert pana se inmoaie rabarbura. La final adaugam gelatina hidratata, iar cand compozitia este rece adaugam si capsunii, pastrand si pentru decor.

Intre timp se face si un sirop pentru insiropat blaturile din apa si zahar si esenta de rom.
Frisca lichida se bate bine si se amesteca cu colorant rosu.

Apoi se asambleaza tortul, un blat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat si se da peste noapte la frigider.
A doua zi se scoate din inel si se orneaza cu frisca si fructe.

Pofta buna!

14 responses to “Tort cu capsuni si rabarbura

  1. La multi ani inainte!

  2. la cat mai multi ani impreuna si fericiti!

    ce e rabarbura?

  3. Pingback: Tort atv | Artă și savoare

  4. Pingback: Tort My Little Poney | Artă și savoare

  5. Pingback: Tort Finn McMissile | Artă și savoare

  6. Pingback: Tort cu bicicleta | Artă și savoare

  7. Pingback: Tort laptop 3 | Artă și savoare

  8. Pingback: Tort Minnie | Artă și savoare

  9. Pingback: Tort TinkerBell | Artă și savoare

  10. Pingback: Bombite glazurate | Artă și savoare

  11. Pingback: Tort Mickey | Artă și savoare

  12. Pingback: Tort “La multi ani tati!” | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s