Supa crema de cartofi cu kaizer si leurda



O supita crema foarte buna si e apreciata si de carnivori.

Ingrediente:

1 kg de cartofi
ulei
1 ceapa alba
2 catei de usuturoi
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura de leurda
kaizer
sare
piper
vegeta
apa
o cana de lapte

Preparare:

Ceapa uscata si cateii de usturoi se toaca marunt si se calesc in uleiul incins. Se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Se pune apa si se lasa la fiert 20 de minute.
Intre timp in putin ulei se caleste kaizerul, taiat bucatele. Cand este gata se scoate deoparte si in uleiul ramas se caleste ceapa verde taiata rondele si leurda taiata fasii. Cam 5 minute ajung.
Cand cartofii sunt fierti se mixeaza cu un blender pana supa devine crema, se adauga laptele, sare, piper, vegeta si se da iarasi pe foc un mic clocot. La final se adauga kaizerul si ceapa verde si leurda, calite.
Aceasta supa se poate face si fara kaizer, pentru vegetarieni sau perioadele de post. DE asemenea se poate pune smantana in loc de lapte.
Supa crema se serveste cu crutoane si patrunjel verde tocat fin.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s