Lekah

Am dat intr-o revista peste o reteta evreiasca, dulce, un fel de chec. Imi place ca e rapida, amesteci ingredientele si gata.

Ingrediente:

150 ml miere
250 ml iaurt/sana
200 g zahar
3 oua
1 plic praf de copt
faina cat cuprinde

Preparare:

Se freaca ouale cu zaharul, pana se spumeaza bine. SE adauga mierea, sana, praful de copt si faina, cat cuprinde, astfel incat sa iasa un aluat ca o smantana groasa.
Se toarna totul intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, si se coace aproximativ 40 de minute la foc potrivit. Se incearca cu o scobitoare cand este gata.
Se serveste cand s-a racit de tot. Eu nu am rezistat si am mancat cateva felii inca calde 🙂

Pofta buna!

8 responses to “Lekah

  1. arata foarte bine! trebuie incercat : )

  2. Iese pufos sau are consistenta aia mai aspra de chec/briosa? Sper ca intelegi la ce ma refer 🙂

  3. Incerc sa mi-l amintesc la consistenta 🙂 Eu zic ca a fost destul de pufos, fara sa fie prea inecacios/uscat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s