Tort Strumfii

La multi anisori Ilinca Mara!

Ingrediente:

Pentru blaturi:

Blat 1:

8 oua
200 g zahar
200 g faina
2 linguri pline de cacao

Blat 2:

10 oua
240 g zahar
240 g faina
2 linguri pline de cacao

Pentru mousse:

5 galbenusuri
200 g zahar
500 m lapte
500 ml frisca lichida
2 ciocolati amare Kandia
2 ciocolati albe milka
1 lingura-2 de faina

Pentru sirop:

zahar
apa
esenta de rom

Plus:

Pasta de zahar


Preparare:

Sunt blaturile Milch Schnitte.
Eu am facut 2 blaturi pe care le-am copt separat in 2 tavi rotunde de 22 si 26 diametru.
Se bat galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, cacaua si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Incorporam si restul de albus.
Coacem blaturile aproximativ 40 de minute. Le scoatem din tava si le lasam complet la racit.

Intre timp se pune apa la fiert, impreuna cu zahar. Se lasa pana cand incepe apa sa scada si siropul sa capete o consistenta mai “tare”. Stingem focul si adaugam esenta de rom. Lasam la racit.

Pentru mousse se spumeaza bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, putin lapte fierbinte si se spumeaza in continuare. Se adauga tot laptele, se amesteca bine si apoi se pune pe baie de aburi pana se incheaga putin compozitia. Compozitia se imparte in 2. In una se pune ciocolata alba, in alta ciocolata amara. Iese un fel de budinca buna rau de casa.

SE lasa la racit. SE spumeaza frisca. Jumatate din cantitate se amesteca cu budinca alba, jumatate cu budinca neagra 🙂

Blatul cel mai mic se taie in trei, iar cel mare in doua.

Pe o tavita de tort se asambleaza tortul cel mic care va fi piciorul ciupercii. Se pune un blat, se insiropeaza putin, se pune mousse de cioco amara, blat 2, sirop, mousse de cioco alba, blat 3, sirop si se imbraca in mousse. SE da la frigider.

Tortul 2 se scobeste putin pe fund. Se pune primul blat pe un platou se pune mousse de cioco, se pune blatul 2 se insiropeaza putin si apoi se pun resturile de blaturi deasupra ca sa-i dea putin forma de palarie. Se imbraca in mousse si se da la frigider.
Apoi se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza.

Se construieste un suport pe care va sta tortul, de asemenea se imbraca in pasta.

Link-uri utile:

http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2705

Pofta buna!

2 responses to “Tort Strumfii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s