De multe ori imi raman prin frigider albusuri, galbenusurile le-am folosit prin prajituri, si acestea raman fara intrebuintare. Bezelele sunt o solutie pentru un dulce rapid. Se pot pastra pentru un timp mai indelungat in cutii metalice.
Ingrediente:
4 albusuri
un praf de sare
250 g zahar pudra
250 g nuca de cocos
esenta de rom, o lingurita
la nevoie putin lapte
Preparare:
Albusurile la temperatura camerei se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul pudra, treptat si se mixeaza cca 5 minute.
Se adauga si esenta de rom, iar la final punem nuca de cocos. O incorporam bine, iar daca aluatul e prea tare adaugam si cativa stropi de lapte.
Se poate folosi un pos, dar eu am luat aluat cu o lingurita si l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Tava se da in cuptorul preincalzit la 150 de grade si se lasa aprooximativ 15 minute la foc mic.
Se iau de pe tava si se lasa la racit, iar apopi se servesc ca atarer sau in diferite combinatii.
Pofta buna!