Melcisori cu branza sarata

Sunt pufosi, moi, deliciosi, numai buni cand sunt calzi, dar la fel de excelenti si reci.

Ingrediente:

Pentru aluat:

2 albusuri
2 pahare lapte cald
250 g unt
1 lingura zahar
1 lingurita sare
50 g drojdie proaspata
faina cat cuprinde ( cam 1 kg faina 650 si aprox. 500 g faina de secara )

Pentru umplutura:

branza sarata rasa – eu am cumparat un feld e feta, amestec intre laptele de vaca si de oaie

Plus:

galbenusurile si putin lapte si mac, pentru uns

Preparare:

In primul rand se face maiaua. Se amesteca drojdia cu zaharul si o cana de lapte si se lasa la crescut.
Intr-un vas separat se amesteca albusurile, cealalta cana de lapte caldut, praful de sare, margarina topita. SE adauga apoi si maiaua si incet incet adaugam faina. Framantam un aluat omogen usor lipicios. La final l ungem cu ulei de masline, il framantam putin si-l lasam la dospit.
Dupa o ora impartim aluatul in mai multe bucatele ( mie mi-au ieist 35 ).

Intindem fiecare bucatica cu merdeneaua si punem deasupra branza rasa.

Rulam aluatul sub forma de sul.

Apoi ii dam forma de melc.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem melcii, ii lasam 15 minute la dospit si ii ungem apoi cu galbenusurile batute cu putin lapte. Presaram melcii cu mac si-i coacem in cuptorul preincalzit pentru cca 20 de minute.

Pofta buna!

Reclame

One response to “Melcisori cu branza sarata

  1. Pingback: Sandvisuri calde | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s