Melcisori picanti

Ii multumesc prietenei mele pentru aceasta reteta. Este un preparat arab si se numeste Fatayer bil Harr, dar eu l-am mai adaptat ingredientelor romanesti 😆

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg faina alba
4 linguri lapte praf ( eu am pus smantana )
2-3 linguri ulei de masline
un cub de drojdie proaspata
un praf sare
1 cana jumatate/2 de apa calduta ( eu am pus jumatate apa, jumatate lapte )

Umplutura:

2-3 rosii potrivite oparite si curatate de pielitza apoi tocate marunt ( am folosit op conserva de rosii decojite )
1 lingura de pasta de ardei iute (turceasca); daca nu aveti, amestecati 1 lingura de ketchup cu fulgi de ardei iute ( eu am pus praf de chilli )
2 catei usturoi tocati marunt/pasta
1 ceapa tocata marunt
2-3 linguri ulei de masline
2 linguri seminte de susan (cele deja parlite la cuptor, sunt putin mai rosiatice si nu albe)

Preparare:

Mai intai se face maiaua din drojdia dizolvata cu putin zahar si laptele caldut. Se lasa la crescut. Apoi se amesteca faina cu praful de sare cu maiaua, smantana si uleiul si se framanta bine adaugand apa calduta cat cuprinde. Se lasa la crescut 30-60 de minute intr-un loc caldut.
Intre timp se face umplutura. SE amesteca toate ingredientele si gata. Eu pentru ca am folosit si zeama de la rosii am pus si vreo 2-3 linguri de malai si am lasat totul sa se umfle. Asta pentru a nu curge umplutura.

Aluatul dupa ce a crescut se framanta bine, se imparte in patru si se intinde in foi subtirele. Acestea se ung cu umplutura si apoi se ruleaza.

Se taie apoi felii si se pun in tava tapetata cu hartie. SE lasa 15 minute la crescut, se ung cu ou batut cu ulei si se presara cu susan.

Se dau la cuptorul incins si se coc cam 20 de minute.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s