Budinca de cozonac



Daca v-a ramas cozonac de la Paste il puteti mereu refolosi si reimprospata 🙂

Ingrediente:

un cozonac vechi
1 borcanel gem de caise
500 ml lapte
3 oua
esenta de portocale

Preparare:

Se unge un vas de ceramica cu putin unt. Se sfaramiteaza jumatate din cozonac, iar desupra se pune gemul de caise.

Se pun deasupra felii intregi de cozonac.

Separat se bat ouale cu laptele si cu esenta de portocale. Eventual se poate adauga si un plic de zahar vanilat.

Se toarna totul, incet, peste cozonac.

SE da totul la cuptorul preincalzit, pentru 30-40 minute. SE lasa apoi la racit si se portioneaza.

Se poate face aceasta budinca dupa imaginatie si gusturi. Intre straturile de cozonac puteti pune si branza dulce, stafide, fructe confiate, fructe proaspete etc 🙂

Pofta buna!

4 responses to “Budinca de cozonac

  1. deci si cozonacii se recicleaza 🙂
    asta n-am stiut-o

  2. :)) Interesant, o sa încerc şi eu..mai am vreo jumătate de cozonac..da pus la cuptoru cu microunde se făcea ca şi cum era proaspăt scos din cuptor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s