Tort de orez cu mere

Un sufleu usor, bun si rapid de preparat.

Ingrediente:

1 l lapte
sare
1 lingura de unt
250 g orez
1 kg mere
1 lamaie
4 oua
120 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g stafide

Preparare:

Se pune laptele la fiert impreuna cu praful de sare si cu untul. Se adauga orezul, se fierbe 20 de minute, se stinge focul si apoi se lasa acoperit 20 de minute.
Merele se curata, se taie felii si se aseaza pe fundul unei forme rotunde, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu sucul de la lamaie.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si apoi se amesteca cu orezul. SE adauga stafidele si coaja de la lamaie, zaharul vanilat si la final albusurile batute spuma.
Se toarna totul peste mere si se da la cuptor pentru 30-40 de minute.

Se lasa la racit si apoi se rastoarna pe un platou.

Pofta buna!

2 responses to “Tort de orez cu mere

  1. miam miam… nu numai ca arata foarte bine, dar parca i simt mirosul, citind reteta : ) daca as fi gurmanda, as zice ca e din cauza aia dar cum nu sunt…cred ca tine de arta ta : )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s