Tarta cu spanac

O tarta aperitiv gustoasa, pentru cei carora le place spanacul, desigur 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina
1 ou
100 ml ulei
10 g drojdie
100 ml apa calduta
o lingurita sare

Pentru umplutura:

500 g spanac congelat
5 oua fierte tari
250 g telemea
1 legatura marar verde
1 legatura patrunjel verde
ceapa si usturoi verde

Preparare:

Se face maiaua. Se amesteca drojdia cu putin zahar si putina apa calduta. Se dizolva bine si se lasa 15 minute la loc caldut, la dospit. Faina se cerne, se pune maiaua, oul, sarea, uleiul si restul de apa. Se framanta un aluat omogen care se lasa 30 minute la dospit in loc cald.
Spanacul se lasa la dezghetat, apoi se pune la calit intr-o oala pana cand se evapora toata apa din el. Cand s-a racit se amesteca cu telemeaua rasa si cu verdeturile. Ouale se fierb tare.
O forma de tarta se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Aluatul se imparte in 2. CU o bucata se imbraca tarta, se adauga spanacul, ouale jumatati si apoi se acopera cu foaia 2. Se unge cu ulei si se da la cuptorul preincalzit pentru 40 d eminute.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s