Painici umplute

Niste aperitive usor de facut, practice si desigur, bune 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

30 g drojdie
1 lingurita zahar
300 g faina alba
200 g faina de secara
1 lingurita-2 de sare
putin chimen

Pentru umplutura:

5 oua fierte tari
sunca
cascaval
3 fire de ceapa verde

Preparare:

Se face maiaua. Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul si putina apa calda. SE lasa la crescut 15 minute intr-un loc cald.
Se cerne faina alba impreuna cu cea de secara, cu sarea, chimenul si apoi se aduga maiaua si o cana de 250 ml apa calduta.
Se framanta un aluat omogen, care se lasa la crescut o ora la loc caldut.
Intre timp se pregateste umplutura. Se taie sunca si ouale si cascavalul cubulete si se amesteca cu ceapa tocata rondele.

Dupa ce aluatul a crescut se taie in 2 bucati.

Se intinde o foaie.

Aluatul se taie in 9 patrate. In mijlocul fiecaruia se pune compozitie

Se lipesc colturile 2 cate doua si apoi i se da o forma rotunda.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.


Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s