Rulada cu dovleac

E o reteta de toamna, dar de abia acum am descoperit poza 🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina alba
25 g drojdie
50 g zahar
lapte cat cuprinde
un praf de sare

Pentru umplutura:

500 g piure de dovleac
zahar
scortisoara
nucsoara

Preparare:

SE dizolva drojdia cu o lingura de zahar in putin lapte caldut. SE lasa maiaua la dospit.
Se cerne faina cu praful de sare, zaharul si apoi se adauga maiaua si laptele. SE framanta un aluat omogen care se lasa la crescut 30-60 minute.
Piureul de dovleac se obtine fie din dovleac copt la cuptor, fie din dovleac crud ras si apoi calit pe aragaz pana se evapora toata apa. Se amesteca cu zaharul si condimentele dupa gust.
Se intinde o foaie de aluat, se pune umplutura pe toata foaia, se ruleaza sul si apoi i se da forma de melc, mai mare. SE pune intr-o tava rotunda si se lasa la dospit vreo 15 minute. SE unge cu un ou batut si se coace in cuptorul preincalzit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s