Gogosele cu mac

Eu ador macul asa ca am infulecat repejor aceste gogosele.

Ingrediente:

Pentru aluat:

80 g unt
400 g faina
1 ou
1 cub drojdie ( 25 g )
150 ml lapte
1 plic zahar vanilat
2 linguri de zahar
1 praf de sare

Pentru umplutura:

20 g unt
1 plic zahar vanilat
200 ml lapte
100 g zahar
200 g seminte de mac macinate
1 esenta de rom

Pentru uns:

1 ou si putin ulei

Preparare:

Se pune drojdia impreuna cu o lingura de zahar si cu laptele caldut, intr-un bol, se amesteca pana se dizolva drojdia si se lasa 10-15 minute la crescut, in loc caldut.
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, cu o lingura de zahar, se pune oul, maiaua si untul topit. Se amesteca bine, se framanta un aluat omogen, care se lasa la dospit cca 1 ora.

Intre timp se prepara umplutura.
Macul se macina. Eu am folosit o masinarie veche, mostenire de la soacra.

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si cu untul. SE adauga apoi macul si se amesteca cu telul pana cand compozitia se omogenizeaza si se leaga. La final adaugam esenta de rom si lasam totul la racit.

Dupa ce aluatul a crescut il framantam putin, il impartim in 20 de bilute pe care le intindem la rotund, le umplem cu mac, le modelam si le punem in tava. Le lasam 10 minute la crescut, le ungem apoi cu ou batut cu ulei, apoi le coacem cca 20 de minute.

Pofta buna!

Reclame

2 responses to “Gogosele cu mac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s