Lapte condensat

Ii multumesc Laurei Sava pentru reteta. Este o minunatie!

Ingrediente:

75 ml apa fierbinte
60 g unt
40 g zahar
60 g miere
110 g lapte praf
esenta de vanilie

Preparare:

Eu am folosit cantitatile la dublu, pentru ca vreau sa umplu generos o prajitura pentru maine.

Am amestecat untul la temperatura camerei cu zaharul si l-am spumat bine. De preferat este zaharul pudra.

Am adaugat esenta de vanilie si mierea si am continuat spumarea.

Apoi am adaugat laptele praf si treptat apa si am omogenizat toata compozitia.
Rezulta un aluat mai lichid.

Il dati la frigider si dupa 30 de minute devine mai compact.

Laptele condensat poate fi folosit la diverse creme, in diverse combinatii pentru torturi si prajituri!

Pofta buna!

2 responses to “Lapte condensat

  1. Pingback: Tort Liverpool | Artă și savoare

  2. Pingback: Milch Schnitte | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s