Prajitura cu foi si caramel

Ador prajiturile cu foi si creme, is dementiale!

Ingrediente:

Pentru aluat:

2 oua
4 linguri de ulei
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
faina cat cuprinde

Pentru crema:

500 ml lapte
4 linguri pline de faina
1/2 cana zahar
1/2 pachet de unt
esenta de migdale

Pentru glazura:

1 cana smantana
1/2 cana zahar

Preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat si il framanti pana rezulta un aluat omogen, care nu se mai lipeste.

Imparti aluatul in doua.

Coci 2 foi pe fundul unei tavi si le lasi la racit.

Pentru crema se amesteca faina cu zaharul si apoi se toarna laptele si se amesteca cu un tel. Se pune totul pe baie de aburi si se fierbe pana se leaga crema. Se lasa la racit si cand este doar calduta se adauga esenta de migdale si untul. Se omogenizeaza bine. Se lasa complet la racit.

Pentru glazura se caramelizeaza zaharul, se adauga smantana si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Pe un platou se pune o foaie, crema, foaia 2 si deasupra glazura. Se da totul la frigider peste noapte 🙂

A doua zi se portioneaza prajitura.

Pofta buna!

Reclame

4 responses to “Prajitura cu foi si caramel

  1. incantator! am bifat reteta.

  2. Pingback: Prajituri asortate | Artă și savoare

  3. Pingback: “Cartofi” cu fructe confiate | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s