Tarta cu lamaie

La multi ani tuturor de 1 Martie si va servesc cu o feliuta de tarta!

Reteta este preluata de aici.

Ingrediente:

Pentru aluat:

130 g unt
165 g faina
un praf de sare
1 galbenus
65 g zahar pudra

Pentru crema:

7 oua
250 ml frisca lichida
4 lamai
200-250 g zahar


Preparare:

Eu la aluat am facut o improvizatie din faina alba si neagra ( ramasesem fara faina si nu am mai coborat la magazin ) si putin lapte 🙂 Voi nu faceti ca mine, respectati reteta.
Deci se amesteca faina cu praful de sare si zaharul pudra, se adauga untul taiat bucatele si cu varful degetelor framantati. Adaugati si oul si omogenizati totul. Daca cumva mai e nevoe adaugati si un strop de lapte rece. Impaturiti aluatul in foile si dati-l la frigider pentru o ora.
Intre timp se bat ouale cu zaharul pana devin spuma. Adaugati coaja de la 3-4 lamai si sucul de la 2-3. Eu am pus prea multa coaja ( de la 6 lamai ) si se amaraste compozitia, deci mare atentie, sa nu exageram cu coaja de lamaie. Se adauga frisca putin batuta, se amesteca totul bine si se da la frigider tot pentru o ora.
Cuptorul se incinge la 200 de grade. O forma rotunda cam de 22-26 cm diametru se unge cu ulei, se tapeteaza cu aluat, deasupra se pune o hartie de copt si fasole si se da la copt pentru 20 de minute. Scoatem tava, indepartam fasolea, ungem aluatul cu albus si mai dam la copt 2 minute. Punem apoi compozitia de oua cu frisca si dam l c uptor pentru cca 0 ora, la foc mic. Cand e gata o lasam la racit, o pudram si o taiem.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s