Chec cu mere

Ingrediente:

cam 300 g mere rase
200 g faina
100 g zahar
4 oua
putina apa
3 linguri cacao
1 plic praf de copt

pentru glazura: margarina, zahar, cacao si esenta rom

Preparare:

Se spumeaza galbenusurile impreuna cu zaharul, apoi se adauga putina apa fierbinte. Faina se amesteca cu cacaua, praful de cacao si putina sare. Se amesteca galbenusurile cu faina, apoi se adauga merele rase si albusurile batute spuma.
Cuptorul se incinge la 180 de grade. SE tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, se toarmna aluatul si se coace cca 40 de minute. Se lasa la racit in cuptor. Cand e rece de tot se glazureaza. Se topeste margarina, se adauga zaharul, cacaua si cand fierbe adaugam si esenta de rom. Se lasa glazura la intarit si abia apoi se taie checul.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s