Paine umpluta

Este un aperitiv excelent si foarte bun cand este cald.

Ingrediente:

1 kg faina alba
o lingura de sare
2 pliculete de drojdie uscata
ulei de masline
cam 700 ml apa calduta
telemea
rosii uscate in ulei
busuioc si oregano, proaspete

Preparare:

Se amesteca faina cu sarea, drojdia si apoi se adauga incet apa calduta si uleiul. Se framanta un aluat. Practic acesta trebuie sa ramana foarte moale, el nu se va intinde cu merdeneaua. Se lasa la crescut o ora.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt se unge cu ulei de masline si se intinde cu manilie unse cu ulei jumatate din aluat. Se rade deasupra telemeaua, se pun rosiile tocate si busuiocul si oregano maruntit, iar deasupra se pune restul aluatului. Tot cu mainile unse se lucreaza. Se unge suprafata cu ulei, se pun frunze de oregano si se da totul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s