Tort diplomat

Un tort rapid si delicios.


Ingrediente:

piscoturi
1 l smantana pt frisca de la Dorna
o conserva mare de piersici decojite
1 plic foi de gelatina
5 galbenusuri
10 linguri de zahar
1 lingura de faina
e esenta de rom
cacao pentru decor

Preparare:

Se bate bine smantana pentru frisca impreuna cu 5 linguri de zahar si se da deoparte.
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. SE adauga 5 linguri de zahar si se spumeaza bine. SE adauga si o lingura de faina. Se pune compozitia pe bain-marie si se amesteca pana se ingroasa. In crema de oua se adauga foile de gelatina hidratate bine in apa rece pentru 10 minute.
Frisca batuta se amesteca cu crema de oua.
Pe un platou se pune inelul unei forme rotunde de tort, cam de 26 cm diametru.
Se desface conserva de piersici. Piersicile se taie cubulete, iar zeam ase amesteca cu esenta de rom.
Se ia cate un piscot, se inmoaie in zeama de la piersici si se pune pe platou. Repetam operatiunea pana ce in partea de jos formam un strat compact de piscoturi, ca si cand ar fi un blat. Deasupra se toarna frisca, se pun piersicile, frisca si la final un alt strat de piscoturi inmuiate.
Se da tortul la frigider pentru 2 ore. Il scoatem, indepartam inelul de tort, pudram cu cacao si il mancam cu pofta.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s